bredbånd

Læs en bog og tænd nogle stearinlys

Under gårsdagens strømafbrydelse fik jeg, som jeg altid gør, hver gang en af hverdagens goder bliver taget fra mig, noget at tænke over.

I vores hverdag er vi så vandt til en masse goder, at vi ikke engang lægger mærke til, at vi har dem. Et godt eksempel: Internet og bredbånd. Jeg bruger det jo hele tiden. Er hele tiden online. Når jeg skal arrangere en kaffeaftale, når jeg skal læse nyheder, når jeg skal tjekke mit skoleskema, når jeg skal se film, når jeg er på arbejde. Absolut hele tiden bruger jeg internettet, og bredbåndet både herhjemme og på arbejdet gløder sikkert et eller andet sted dér nede, hvor det ligger i jorden og gør os afhængige.

Men når sådanne goder så bliver taget fra os, som bredbåndet gjorde under strømafbrydelsen, så bliver vi mindet om, hvor blidt afhængige vi er.

Derfor besluttede jeg mig for i går, da der pludselig blev mørkt i hele lejligheden, at jeg ville få det bedst ud af situationen, i stedet for at bruge hele aftenen på at pille min router ind og ud af stikket og trykke opdater på mit bredbånd. Jeg fandt i stedet en bog frem, som jeg længe har skullet have læst, men har haft svært ved at finde tiden og overskuddet til. Så tændte jeg nogle stearinlys og hentede min dyne ind i sofaen. Det blev alle tiders hyggelige aften, og faktisk tror jeg, at jeg vil prøve at holde nogle bredbåndfrie aftener i fremtiden. Bare for hyggens skyld, altså.

 

 

Photo credit: http://www.mercatorcargo.co.uk/2013/02/importing-candles-into-the-uk/

0 Comments On “Læs en bog og tænd nogle stearinlys”

Skriv et svar